شرکت احداث آزاد راه تهران – شمال
oxin-manage2022-12-14T00:00:43+03:30آزاد راه تهران - شمال
این پروژه یکی از بزرگترین پروژه های راه سازی در کشور است که شهر تهران را به شهرهای غربی استان مازندران متصل می کند .
طول این آزاد راه 121 کیلومتر می باشد که جمعاً 180 رشته تونل در باند رفت و برگشت به طول تقریبی 100 کیلومتر وجود دارد ، تعداد پل های فلزی و عظیم این مسیر در باند رفت و برگشت 95 دستگاه به طول تقریبی 13 کیلومتر می باشد که عملیات بازرسی ساخت ، مونتاژ و جوشکاری بخشی از این پل ها که در موضوع قرارداد شرکت بازرسی آرون جوش صنعت بوده است مطابق با الزامات آیین نامه ای ، بازرسی و پس از اخذ تاییدات لازم به محل نصب منتقل گردیده است .
بسیاری از استانداردهای پل و تونل سازی در ساخت قطعه یک آزاد راه تهران – شمال اخذ شده است ، به گونه ای که استفاده از فناوری های جدید به ویژه پوشش بتنی در این آزاد راه و پوشش دو لایه سقف مورد توجه قرار گرفته است .
شرکت های مشاور این پروژه که شرکت آرون جوش صنعت نیز بعنوان بازرس فنی پروژه تحت نظارت این شرکت ها به ارائه خدمات پرداخته است را می توان ؛
شرکت مهندسین مشاور ره آور بعنوان شرکت صلاحیت دار در زمینه انجام مطالعات و نظارت به اجرای آزاد راه ها ، بزرگراه ها ، پل های بزرگ و تونل و نیز شرکت مهندسین مشاور فرادید با بیش از ربع قرن تجربه و گرید یک در گروه راه آهن و راه و ترابری و دارای گروه های مطالعاتی طراحی مسیر راه و راه آهن ، طراحی پل و تونل و سازه ابنیه های فنی خاص را نام برد .
آزاد راه تهران – شمال تنها آزاد راه دو بانده کشور است ، در این مسیر دو خط رفت و برگشت وجود دارد که در صورت افتتاح بسیاری از مخاطرات طبیعی و تصادفات جاده ای کاهش می یابد . پروژه آزاد راه تهران – چالوس به منظور تامین ارتباط مطمئن ، سریع و ارزان بین منطقه شمالی و مرکزی کشور و سهولت ارتباط با کشورهای همسایه شمالی در حال اجراء است . طرح اولیه آزاد راه در سال 1353 داده شده است ، که در سال 1373 به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده که بر ساخت یک راه ارتباطی سریع میان تهران و غرب مازندران تاکید شده است که کوتاه ترین مسیر ارتباطی دریای خزر با خلیج فارس بوده و در ترانزیت منطقه نقش عمده ای را بر عهده خواهد داشت .
مشخصات قطعات چهار گانه آزاد راه تهران – شمال
الف ) مشخصات قطعه یک آزاد راه تهران – شمال :
این منطقه از تقاطع بزرگراه شهید همت و آزادگان شروع و با عبور از مناطق کن ، سولقان به سه راهی شهرستانک می رسد ، اجرای این قسمت که طول آن تقریباً 32 کیلومتر بوده موجب می گردد قسمتی از راه فعلی که از طریق کرج می گذرد حذف شود و مسیر فعلی حدود 60 کیلومتر کوتاه تر شود ، مهم ترین قسمت این قطعه احداث تونل تالون به طول 4850 متر و پل شماره شش به طول 320 متر می باشد .
ب ) مشخصات قطعه دو آزاد راه تهران – شمال :
عملیات ساخت پل های فلزی این قطعه در حال اجراء می باشد ، این منطقه که حد فاصل دوآب شهرستانک – پل زنگوله به طول تقریبی 23 کیلومتر است ، تونل های بلند البرز هریک به طول 6400 متر در این منطقه قرار می گیرد . با اجرای این قسمت طول مسیر جاده فعلی کرج – چالوس حدود پنج کیلومتر کوتاه می شود ، عملیات اجرایی این قطعه از خرداد ماه سال 96 آغاز شده است و تا اسفند ماه همان سال حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است .
پ ) مشخصات قطعه سه آزاد راه تهران – شمال :
این قطعه با توجه به شیب بالا و موقعیت خاص جغرافیایی نیاز به مطالعات گسترده تری دارد تا جایی که هنوز پیمانکار و سرمایه گذار نهایی آن مشخص نشده اند ، در صورتی که مقدمات طراحی گردیده در پروژه اجرایی می گردند ، امکان اینکه در سال های آینده کار اجرایی قطعه سوم نیز رسماً کلید بخورد وجود خواهد داشت .
ت ) مشخصات قطعه چهار آزاد راه تهران – شمال :
قطعه چهار آزاد راه تهران – شمال حد فاصل سه راهی دشت نظیر مرزن آباد – چالوس به طول حدود 20 کیلومتر است . مسیر دارای دو خط رفت و برگشت است و در قسمت های فراز ، یک خط کندرو به مسیر اضافه می شود . اجرای این قطعه از سال 1375 آغاز شده است و در حال تکمیل می باشد .
بازرسی فنی آزاد راه تهران – شمال :
پل ها یکی از شریانهای بسیار مهم در ساختار آبادانی هر کشور محسوب می شوند که در معرض انواع بارها به ویژه بارهای زنده و نیز اثرات ناشی از عواملی همچون آب و هوا و تاثیرات محیطی قرار دارند ، به دلیل اهمیت ارتباطات در راهها بررسی عملکرد پل ها بسیار مورد توجه بوده و همانند سایر سازه ها نیاز به عملیات بازرسی و کنترلی دارد .
لرزش زیاد پل تحت بار ترافیک و امکان توسعه عیوب در نقاط حساس ، زنگ زدگی روسازه فلزی و مباحث خوردگی با توجه به تکرار بارگذاری که موجب کاهش مقاومت پل ها در دراز مدت می گردد و پدیده خستگی ، لزوم هر چه بیشتر عملیات بازرسی فنی و کنترل کیفی پل ها را تاکید می نماید .
در بازرسی پل های بزرگراه استفاده از آزمون های غیر مخرب و سایر روشهای پیشرفته در موارد خاص بکار رفته اند ، روش های غیر مخرب مورد استفاده مطابق با دستورالعمل طراحی پل های فولادی نشریه 395 و دستور العمل روشهای غیر مخرب مورد استفاده توسط مرکز حمل و نقل امریکا جهت بازرسی عمقی پل های فولادی با تاکید بر خستگی مستعد و اجزای شکست عمرانی اعمال گردیده است .
مطابق با آیین نامه FHWA نقاط ضعف سازه که تحت بارهای ثقلی بهره برداری و لرزه ای قرار می گیرند مشخص و آزمون های غیر مخرب مورد نیاز به شرح زیر مورد اجراء قرار گرفته است :
– آزمون فرا صوتی :که در این آزمون از انرژی صوت با فرکانس بالا جهت ارزیابی نا پیوستگی های سطحی و زیر سطحی و اندازه گیری ابعاد در اتصالات کونیک شده استفاده گردید .
– آزمون ذرات مغناطیسی : در این آزمون از اتصالات خاصیت مغناطیسی در قطعه برای ارزیابی نا پیوستگی های سطحی ، ضخامت قطعه و ضخامت لایه پوشش استفاده گردید .
بازرسی چشمی و مایعات نافذ بعنوان سایر روشهای مورد استفاده در بازرسی ساخت را می توان نام برد .